Svédmasszázs

A test és a lélek harmóniája


A manuálterápia a XIX. században jelent meg egy svéd vívómesternek köszönhetően, ki a masszázsfogások rendszerezésével létrehozta a mai formájában is elhíresült svédmasszázst.

A masszázs során alkalmazott technikáknak következtében, a vénás keringés javul, az artériás keringés fokozódik, az izomtónus normalizálódik, és fájdalom csökken.

A svéd masszázs csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.


Kinesiológiai tapasz


A kineziotaping kezdete az 1970-es évekre tehető. Dr Kenzo Kase japán orvos nevéhez fűződik. 

A kineziológiai tapaszokkal az öngyógyító folyamatokat segítjük, mellyel a vér-és nyirokkeringést támogatjuk, ezáltal csillapítva a sérülés, a kopás során kialakult fájdalmat.

A jól felhelyezett szalag a bőrt megemeli, ezáltal a keringés javul, a sérült izmon lévő nyomás jelentősen kisebb lesz  , és a fájdalom is csökken.

S ha nem fáj, akkor sokkal jobban tudjuk mozgatni is.

Laser kezelés

Lágylézer terápia

A lágylézer terápia fájdalommentes kezelés. A sejtekre úgy hat,  hogy gyorsítja az oxigénellátást, az erek újraképződését, serkenti az ellenanyag-termelést, így optimalizálja a szervezet védekezőképességét, és javítja a vérkeringést. 

A lézerkészülék tehát a gyógyulás folyamatát sejtszinten indítja el, így ez nem tüneti jellegű kezelés, hanem a sejtek mélyébe hatolva elindítja azok regenerációját, és visszaállítja a beteg sejtek optimális működését.

Krónikus állapotoknál, mint pl.  reumatoid artitisz,  porckorongsérv, lumbágó, isiász, spondilózis, arthrózis, artitisz, stb a kezelési idő eltérő lehet.

Van olyan beteg akinél a az első kezelés pozitív változást hozott, másoknál a károsodás mértékétől függően akár 5- 20 alkalom szükséges.Sportmasszázs


A sportmasszázs fizikai hatásai nagy mértékben javítják a sportoló egészségét és életmódját. Fájdalmat csillapítanak és csökkentik a sérülések veszélyét. A fogásokkal a vér és nyirokkeringés áramlását serkenthetjük. Segítünk a sérült izmok helyreállításában, avval hogy növekszik a vér és oxigénellátása, és gyorsabb lesz a szövetekben képződött toxinok kivezetése is. A masszázs javítja a rugalmasságot, ami a sportoló optimális teljesítményének eléréséhez szükséges.

Rendszeres masszázzsal a sportolók megtanulhatják testük és elméjük ellazítását, amivel lehet, hogy teljesítményük is javul.

A gyorsabb regeneráció következtében a sportoló hamarabb visszatérhet az aktív edzésekhez. 


Talpreflexológia

A reflexterápia lényege, hogy bizonyos bőrterületek, bőrpontok ingerlésével a szervezet öngyógyító hatásait lehet serkenteni.

Nagy előnye, hogy rendkívül egyszerű, természetes eljárás, semmilyen kórós hatása nincs, ugyanakkor bizonyos esetekben igen eredményes lehet.

Talpmasszírozás során, annak ellenére, hogy csak a talpat masszírozzuk, az ember egész testi-lelki mivoltával kapcsolatba kerülünk.  

Kismama masszázs

I

 A kismama masszázsnak, nagy szerepe van az idegrendszer kiegyensúlyozásában, stresszmentesítésében, hátfájdalmak enyhítésében, és a baba-mama kapcsolatának szorosabbá tételében.

Várandósság alatt a test statikai változása miatt másképp terhelődik a hátizom: a megnövekedett pocak a gerincoszlopot előre húzza, ezért az izmok kompenzálnak, túlterhelődnek.


Készítsd el weboldaladat ingyen!